Heste / Feeona (2015)

Feeona (2015)

Spumante, Feeona og San Amorino er helsøskene og altså begge efter San Amour. "Spumi" har altid været noget ekstraordinært, og derfor ønskede vi os først en lillesøster, som vi var så heldige at få.
 
Kort & Godt:
Stor udstråling, smidige og kraftfulde gangarter og klar til stævnestart på L niveau. Datter af B hest i dressur, Elitehoppe og Hovedstambogshoppe i Hannoveraner. Søster til grand prix hest i Norge med start på det norske landshold og til føl solgt på Eliteauktioner samt direkte til ryttere i ind- og udlandet. Ren i røntgen.
 
Hun er født den 4. maj 2015
 
F: San Amour
MF: De Niro
MMF: Weltmeyer
Feeona er en helt særlig hest, som helt fra føl har haft en helt særlig status hos mig. Alle kan se hendes kvaliteter under rytter – også selvom hun pt blot rides af en amatør som mig. Men dem er der mange heste af, men der er nok knap så mange som er så gode i hovedet som hende. Hun besidder et unikt temperament med stort mental overskud, hun har tænding, men med en helt særlig evne til alligevel at hvile i sig selv og koncentrere sig om opgaven. Hun er utrolig ukompliceret, kan tages fra flokken, læsses alene og har ingen staldfejl.
Hun er netop gået igennem fuld røntgen (af Højgaard 23/4) uden anmærkninger.
Feeona er tilfredet professionelt som 3 års og igen sat i ridning 5 måneder hos berider som 4 års. Efter en voksepause i efteråret har jeg selv redet hende de seneste måneder. Hun er helt aldersvarende uddannet, er stærk i sidebevægelser og klar til at starte L niveau.

Hendes afstamning er der ikke en finger at sætte på – hun har de 3 største hingste i afstamningen repræsenteret ved San Amour (Sandro Hit), De Niro (Donnerhall) og Weltmeyer. Donna Fee er selv B hest i dressur og er efterfølgende blevet mor til 10 føl her hos mig. Det ældste afkom går Grand Prix i Norge og har startet for det norske landshold, en søster er solgt som 2. dyreste hoppeføl på Eliteauktion, en er solgt som føl til Tyskland og flere rigtig gode ungheste er på vej hos dygtige danske ryttere.

Som avler er der op- og nedture, men Feeona er en af de heste der gør det hele værd. Man kan ikke undgå at blive utrolig stolt af sådan et afkom, og selvom det er en stor fornøjelse at ride en så let, ukompliceret og villig hest som hende, så skal hun selvfølgelig have sig en rytter, som kan og vil tage hende helt til toppen. Det er vigtigt for mig at finde det optimale ryttermatch, og derfor sælger jeg helst direkte til en rytter, som selv kan se en fremtid med hende.
 
Følskue noter
Feeona var til følskue i Ikast den 26. juli 2015 og gk som sin storesøster Feelice i finalen for hoppeføl med en dejlig positiv bedømmelse. - Havde hun smidt følpelsen kunne dommerne måske også bedre vurdere hendes eksteriør. Dommerne sagde:
 
”Hoppeføl som ved første øjekast ikke er faldet helt i vores smag, er ikke helt så højtstillet og ædelt som vi gerne vil have og vi kunne godt have tænkt os at den var mere klar i typen. Men når den kommer ud at gå så overskygger den sådan set alt, det er dagens bedste gangarter, den har en smidig og rummelig skridt hvor den træder igennem og bruger hele ryggen og haserne og i trav og galop går den fantastisk igennem og har bæring som vi gerne vil have. Den er kattesmidig og vi har givet den 8,5 i både trav og galop og belønner den naturligvis med en plads i finalen”.
4 måneder gammel:
Video fra følskue (3 måneder gammel):
Det nostalgiske hjørne
Som den første af vores føl, kom Feeona til verden udenfor - 15 minutter efter Fee blev lukket på fold valgte hun at fole. Det blev en super god oplevelse med deltagelse af hele famlien (også lillesøster Feelice), og drengene så deres første foling:
    
Samme eftermidag - kun 8 timer gammel:
 
4 dage gammel:
 
 
 
  
 
  
Helle Bjerre Drost